Wine & Dine event…

26 MAART: MEET “Château de Beaucastel”

Op donderdag 26 maart organiseren we, in samenwerking met « Cave de Bordeaux », een exclusieve Wine & Dine evening!

We laten jullie de wijnen van familie Perrin uit de Rhône ontdekken.

Wij kunnen jullie al verklappen dat er 3 verschillende jaren van de Châteauneuf-du-Pape naast elkaar zullen geserveerd worden bij het hoofdgerecht.

Alsook last but not least… één van de mooiste witte wijnen uit de zuidelijke Rhône, de micro-cuvée « Roussanne Vieilles Vignes » van Beaucastel. Meditatiewijn!!!
Deze wijn is eten-drinken-genieten in één 😉

Samen met onze chefs (Maxime Goubert & Michelle Dejaeger) zullen wij een menu uitwerken om u een perfecte “winepairing” experience te laten beleven.

Mathieu Perrin zal aanwezig zijn voor deze uniek tatsting.

16 JANUARI: MEET “TERROIR AL LIMIT” & “EBEN SADIE”


Op donderdag 16 januari organiseren we in samenwerking met La Buena Vida een exclusieve Wine & Dine evening!
We laten jullie wijnen ontdekken van 2 top domeinen. Terroir Al Limit en Eben Sadie.
Begin deze eeuw startten Zuid-Afrikaan Eben Sadie en Duitser Dominik Heber een gezamenlijk project in Priorat: Terroir al Limit. Een kleine winery met oog voor het unieke terroir in Priorat.

Een aantal jaren later besloot Eben dat zijn toekomst toch echt alleen in Zuid-Afrika lag en stopte met wijnmaken in Priorat. Dominik continueerde in de filosofie zoals ze ooit gestart zijn. Dit alles leidde er toe dat « Les Tosses » (ook te proeven tijdens onze tasting), een unieke wijn van enkel carignan, door James Suckling verkozen werd als beste wijn van Spanje in een proeverij met meer dan 800 wijnen.

Eben Sadie is ondertussen één van Zuid-Afrika’s meest bekende en befaamde wijnmakers.
Zijn domein in Zuid-Afrika werd intussen tweemaal tot ‘Winery of the Year’ verkozen en haalde niet minder dan 17 vijfsterrenprijzen binnen in de gerenommeerde ‘Platter’-wijngids.

Samen met onze chefs (Maxime Goubert & Michelle Dejaegere) hebben we een menu uitgewerkt om u een perfecte “winepairing” experience te laten beleven. Wijnmaker Dominik Heber zal aanwezig zijn.

* Tarbot, zwarte rijst, gebrande prei, krachtige jus van schelpdieren
– Terra de Cuques 2016 (TaL)
– Skurfberg 2018 (TSF)
– Skerpioen 2018 (TSF)

====

* Kalfshartzwezerik, gnocchi, girolen, kalfsjus met Sherry
– Vi de Vila de Torroja 2017 (TaL)
– Pofadder 2018 (TSF)
– Treinspoor 2018 (TSF)

====

* Duif, bloedworst, zoete aardappelen, Bigarade jus
– Soldaat 2018 (TSF)
– Dits del Terra 2015 (TaL)
– Arbossar 2016 (TaL)

====

* Geaffineerde kazen, noten-rozijnenbroodje, siroop Charlier, dadel
– Palladius 2017 (TSF)
– Columella 2017 (TSF)
– Les Tosses 2015 (TaL)

TSF -> The Sadie Family
TaL -> Terroir al Limit
Menu met 12 verschillende wijnen: € 155 p.p.
(Apero, water en koffie inbegrepen)

RESERVATIES info@tablavins.be of 050/61.07.98