Wine & Dine

29/02/2024 - Tablàvins meets Chateau Musar

 

 “Chateau Musar Wine & Dine”

Donderdagavond 29 februari om 19u
ism Swaffou

 

 

 

APERITIEF + AMUSE

SARDINE – SUCRINE – GRIEKSE JOGHURT

BAARS – POMPOEN – FETA

KALF – ARTISJOK – POLENTA

LAMSFILET – KEFTA – TARWE

 

De wijnen, wit, rood en rosé (jaargangen van 2017-1997),  zijn speciaal gekozen als aanvulling op het degustatiemenu.

 

Menu 4-gangen + wijn + aperitief aan €155

 

 

De Libanese wijnen van Chateau Musar zijn unieke uitingen uit een land met een eeuwenoude wijncultuur gelegen ten oosten van Beiroet in de Bekaa-vallei.

De Bekaa-vallei is zowat de bakermat van de wijnbouw en Château Musar is waarschijnlijk het oudste wijndomein van de wereld waar men wijn produceert onder dezelfde naam. Het werd nieuw leven ingeblazen door de familie Hochar in de jaren dertig maar werd wereldberoemd toen de iconische Serge Hochar zijn eerste wijn maakte in 1954.

In 84 wordt Hochar de eerste Decanter Man of the year na een oogst onder witte vlag om niet ten prooi te vallen aan sluipschutters.

De wijn is uniek en traditioneel in alle opzichten, en wordt pas uitgebracht na minstens 5 jaar. De wijn is dan klaar voor consumptie of om verder te rijpen naar de perfectie, waarbij de beste exemplaren 20-30 jaar meegaan.

 
 
RESERVEREN via info@tablavins.be of 050/610798
 
Wij kijken ernaar uit jullie te mogen verwelkomen.
 
Pamela & Geoffrey